Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Twist Olivér segít eligazodni a reklámok özönében

2008.10.11

Twist Olivér segít eligazodni a reklámok özönében

Környezetvédelmi pályázat az általános iskolákban

G. S.   2008. szeptember. 22., 10:01

Környezetvédelmi pályázatot hirdet általános iskolás osztályok részére a kecskeméti székhelyű Twist Olivér Egyesület. A pályázati kiírást napokon belül minden iskolába elküldik.

Morvainé Molnár Ilona, a hetényegyházi iskola gyermekvédelmi felelőse, az egyesület elnöke elmondta: a résztvevő osztályokban az Érdekel a környezetünk? Mit tehetünk érte? című előadássorozatban, osztályfőnöki órákon szeretnék segíteni a gyerekek környezettudatos nevelését.

A kecskeméti önkormányzat száztízezer forinttal támogatja a programot.
– A foglalkozások november közepén kezdődnek – lapozza a programot az elnökasszony. – Megismertetjük a gyermekeket például a készételekben, a testápolókban és a háztartási tisztítószerekben lévő káros összetevőkkel. Megpróbálunk segítségükre lenni, hogy könyebben eligazodhassanak a reklámok özönében. A legaktívabb, legügyesebb osztályok részére pedig egy egész napos környezetvédelmi napot szervezünk a Vackor Vár Erdei Iskolában. Lesz vetélkedő, sok-sok játék és még a kenyérsütést is kipróbáljuk majd.

A Twist Olivér Egyesületet két és fél évvel ezelőtt kecskeméti gyermekvédelmi felelősök és pedagógusok alapították. Pályázatokon nyert pénzekből gazdálkodnak, eddig száznyolcvan gyerek táboroztatását szervezték meg. Olyanokat vittek nyaralni, akik az egyesület segítsége nélkül valószínűleg sosem jutottak volna el például a Balatonra.

– A gyerekek táboroztatása mellett kollégáink részére szakmai továbbképzéseket is szervezünk. Információs rendszert hoztunk létre, napi kapcsolatban állunk a különböző gyermekvédelmi szervezetekkel és a rendőrséggel.

A közelmúltban újabb programra nyújtottunk be pályázatot. A kecskeméti önkormányzat oktatási bizottsága támogatásával egy nevelőintézetet szeretnénk meglátogatni. A tapasztalatokat pedig szakmai konferencia keretében, pszichológus segítségével fogjuk feldolgozni.

A Twist Oliver egyesület nagykövete

Morvainé Molnár Ilona Szabadszálláson született
1980: Matematika tagozaton érettségizett a Katona József Gimnáziumban
2000: Nevelőtanári diplomát szerzett a Juhász Gyula Tanárképző Főiskola pedagógia szakán.
2002-tõl: Matematika tanár és gyermekvédelmi felelős a hetényegyházi Móricz Zsigmond Általános Iskolában.
2004: Matematika tanári diplomát szerzett a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán.
Jelenleg a hetényi iskola 8/A osztályának büszke osztályfőnöke.
Négy gyermek édesanyja.

 

A mappában található képek előnézete Tudatos vásárlók - verseny a Vackor Várban